April 2024.

Karte za predstave i koncerte se mogu rezervisati putem mejla info@jkc.rs ili kupiti online kao i na prodajnim mestima tickets.rs

Četvrtak
11. april

u 20.00 časova

Subota
20. april

u 20.00 časova

Predstava

Violinista na krovu

Ponovo u Beogradu na sceni Jevrejskog kulturnog centra poznati mjuzikl „Violinista na krovu“. Priča o ljubavi, dirljivim rastancima, o ljubavnim nesporazumima, a sve u vihoru jednog lošeg istorijskog momenta. Sa likovima koji sa svojim optimizmom opstaju u svojoj nepoljuljanoj veri u budućnost. Ovu duhovitu i dirljivu priču nam donose glumci, pevači i orkestar “Shira Utfila”.

U glavnoj ulozi: Nebojša Ljubišić
Igraju: Dragana Đukić, Ivan Jevtović, Branislava Podrumac, Miloš Vlalukin, Staša Nikolić, Vedran Borovčanin, Lea Savin i Ognjen Malušić / Petar Đurđević
Orkestar: Dragana Anđelić Bunjac, Filip Krumes, Srđan Đorđević, Goran Milošević, Sinan Aćifović
Kao „Violinista na krovu“: Tea Đorđević
Režija: Stefan Sablić

Nedelja
21. april

u 20.00 časova

Predstava povodom obeležavanja dana sećanja na žrtve Holokausta

Adresat nepoznat

Knjiga Katrin Kresman Tejlor „Adresat nepoznat“, spada u red velikih i nezamenljivih knjiga o Holokaustu, poput Dnevnika Ane Frank (1947) i Špilmanovog Pijaniste (1946), u jedan od onih nezaobilaznih dokumenata vremena koji govore o samom mehanizmu nastanka i razvoja fašizma kao nove, tek malo poznate pojave na političkoj pozornici Evrope. Značaj ovog dela, objavljenog prvi put u Americi 1938, a pisanog na osnovu stvarnih činjenica i događaja, ogleda se i u tome što je, kao i druga slična dela, svoju aktuelnost doživelo u naše dane, i to zbog fatalne privlačnosti fašizma kao teorije podesne za sve oblike radikalizma, sistematizovanih nasilja, netrpeljivosti prema manjinama, njihovom načinu života i ponašanja, ksenofobije, mržnje prema svemu što je različito i drugačije, za antisemitizam, rasizam i svaku versku i drugu isključivost.

Maks Ajnštajn – Stefan Trifunović
Martin Šulc – Ivan Jevtović

Režija: Stefan Sablić

Kostimograf: Zora Mojsilović

Sreda
24. april

u 20.00 časova

Predstava

Tajbele i njen demon

Isak Baševis Singer je jedan od najvećih jevrejskih pisaca. Rođen je u Poljskoj, živeo u Americi. Pisao je isključivo na svom maternjem jeziku jidišu. Pisao je o svojim Jevrejima sa kojima je živeo u Poljskoj, a zatim i o jevrejskim migrantima u Americi. Tako se i ova priča odvija u jednom malom poljskom selu, u kome živi jevrejska zajednica koja se drži svojih zakona, običaja, ali i predrasuda. Pred nama se odvija neverovatna, planetarna ljubavna priča koja prevazilazi zemaljske granice i koja kao i sve velike ljubavi postaje neodrživa i mora da završi tragično.

Adaptacija i režija: Stefan Sablić

U predstavi igraju: Milena Radulović, Dragan Petrović, Vukašin Jovanović i Stefan Sablić

Scenograf i kostimograf: Gordana Angelovski

Dizajn svetla: Marko Radulović