Alice in WonderBand

Alice in WonderBand predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima, izvedenu kroz spoj telesnih perkusija i pevanja. Pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije, Turske, Mađarske kroz melodije, ritmove i tekstove, opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski.

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Učili su od svetski poznatih telesnih perkusionista.

Shira u’tfila

Grupa Shira u’tfila se bavi istraživanjem, aranžiranjem i izvođenjem, sefardske muzike Balkana, Mediterana i Bliskog Istoka. Inspiraciju za svoju muziku pronalazi u bogatstvu balkanske, jevrejsko – španske, otomansko – turske i arapske muzičke tradicije.

Grupa strastveno kombinuje tradicionalnu muziku i posvećenost njenom očuvanju sa talentom za fjužn i improvizaciju. Jedinsten zvuk koji kreira moderan pristup istorijskom nasleđu.

Šira u’tfila je imala mnogobrojne koncerte širom sveta, nastupe u salama kao što je concertgebouw i muziekgebouw u Amsterdamu, Bela Bartok, Budimpešta, BOZAR Brisel i učestvovala je na mnogim festivalima kao što su Balkan Trafik, Printemps Sefarade, Amsterdam International Jewish music festival, Exit, Adriatica Meditteranea, Globaltica…